Degustació d’oli novell al Mercat Ecològic del Vallès

dimecres 21 novembre 2018 Sense Comentaris


Quan acaba la collita de l’olivera, els seus productors ho celebren amb la Festa o el Tast de l’Oli Novell. Aquest és l’oli nou i sense filtrar de la collita d’aquest any.

En Josep Poch és un dels productors del Mercat Ecològic i cada dissabte ens porta els productes de la seva petita empresa familiar agrària situada al municipi de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès, Tarragona), on al llarg de vàries generacions, la família Poch Batet s’ha dedicat a l’agricultura, explotant diferents cultius autòctons intentant dirigir l’activitat al cultiu de l’olivera.

Els seus cultius estan situats en una zona privilegiada, als peus de la serralada Prelitoral, amb el Montmell a l’esquerra -el cim més alt del Baix Penedès- i unes vistes immillorables cap al mar. La bona combinació d’un sòl franc-llimós, una baixa pluviometria i un clima suau, permeten fer una collita molt primerenca que comença cap a finals d’octubre i ens ofereix com a resultat un oli afruitat excel·lent amb una tonalitat totalment verdosa.
Amb tot, el fet que la seva producció sorgeixi de l’ús exclusiu de la tan estimada arbequina, l’única varietat autoritzada dins la valuosa D.O.P.Siurana, es converteix en un segell de qualitat sublim.

L’oli de raig o sense filtrar és diferent al que es pot trobar durant la resta de l’any a la seva parada. És tèrbol, molt més gustós i afruitat, més fort de gust i una mica més aspre.
Us convidem a tastar-lo al Mercat Ecològic durant aquests dies:
15 de Novembre a Barberà del Vallès
22 de Novembre a Rubí
29 de Novembre a Sant Quirze del Vallès
13 de Desembre a Cerdanyola

Sense Comentaris

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>