El mercat

El nostre objectiu

Posem a la vostra disposició una oferta pròpia i diferencial que esdevé una singularitat per als municipis que acullen el Mercat Ecològic del Vallès. El Mercat complementa l’oferta comercial de les nostres ciutats i és un punt de trobada i de compra tradicional i arrelada a casa nostra: els mercats al carrer.

El Mercat promociona les varietats i els productes d’alimentació de temporada i del territori i dóna a conèixer l’agricultura i la producció ecològica com a model sostenible per a la preservació del medi ambient i de qualitat per al consumidor.

Què podem trobar al Mercat?

Al Mercat trobem productes ecològics, locals, artesanals i de la terra, respectuosos amb l’entorn i el medi ambient i que milloren la nostra qualitat de vida. Els productors i elaboradors ens ofereixen tots els dissabtes mel, vins i olis, embotits, formatges, mató, fruites, verdures i productes envasats per completar el cistell d’anar a comprar.

Els productes ecològics són productes vegetals i animals que han estat conreats utilitzant tècniques respectuoses amb el medi ambient, que no contenen pesticides ni herbicides, que respecten la fertilitat natural de la terra i que utilitzen espècies, varietats i races adaptades a l’entorn.

Un Mercat lúdic i didàctic.  Tallers i activitats al Mercat.

Els dies de mercat, durant tot l’any, hi haurà tot un seguit d’activitats que ens permetran conèixer i entendre altres maneres de conrear la terra i de treballar en sintonia amb la natura i el medi ambient.

Grans i petits podem participar en diferents tallers que ens mostraran els valors saludables d’una alimentació sana, equilibrada i ecològica. A més, promocionarem la cultura culinària i  contribuirem a la conscienciació pel respecte mediambiental.

L’organització

Els ajuntaments de Barberà, Cerdanyola, Rubí i Sant Quirze del Vallès van signar un conveni en data 19 de juliol de 2010 on es comprometien a organitzar el mercat de manera conjunta i aportar els mateixos recursos.

Arran de la signatura del conveni els quatre ajuntaments van treballar coordinadament per tal de redactar i aprovar un únic reglament regulador que fos comú entre els municipis.  Aquest reglament està plenament adaptat a la Directiva 2066/123/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de desembre de 2006, relativa als serveis en el mercat interior, coneguda com a Directiva Bolkestein o Directiva de Serveis.